torek, 19. september 2017

Energijsko čiščenje prostora

piše: Alenka Štefanič Splichal

Včasih se v nekaterih prostorih ne počutimo dobro – kot da nekaj ni v redu, pa mogoče niti ne znamo povedati, kaj konkretno nas moti. Takrat bo morda prav prišlo energijsko čiščenje prostora.
http://www.studio-vdih.si/

Potrebujemo
 1. Podstavek ali čajni krožnik
 2. Nekaj cvetov, lahko travniško cvetje ali posušene cvetove, karkoli imate v bližini
 3. Sol v kristalih
 4. Majhen šopek posušenega žajblja 
 5. 1 posušen lovorov list
 6. Čajna svečka

Predpriprava
 1. Postavimo se v steber tako, da se povežemo z univerzalno zavestjo, stvarnikom, bogom in z zemljo, s planetarno zavestjo
 2. Potem na enak način postavimo steber sobi, kjer delamo
 3. Postavimo steber celotnemu stanovanju/hiši
 4. "Fizično" očistimo sobo/stanovanje/hišo, znebimo se navlake, pomijmo po tleh, še posebej bodimo pozorni in temeljito očistimo vse (skrite) kote.

Postopek
 1. V miru sedemo za mizo, prižgemo si svečko. V mislih izrečemo namero energijskega čiščenja prostora. Če je le možno, imamo to namero ves čas ne »delovni mizi« zavesti.
 2. Pripravimo toliko podstavkov, kolikor sob želimo očistiti.
 3. Na podstavek natresemo sol, v sredino postavimo čajno svečko, okrog pa zložimo cvetove, žajbelj in lovor.
 4. Prižgemo čajno svečko. Sedaj s podstavkom s prižgano svečko počasi obhodimo celoten prostor, po dolgem in počez, ga obkrožimo ob stenah, še posebej dolgo se zadržujemo po kotih in jih res dobro »presvetlimo«.
 5. Najdemo središčni del prostora in tam odložimo podstavek. Pustimo, da svečka dogori, kar traja od dve do šest ur, lahko tudi dlje, odvisno od svečke. POZOR: ves čas imejmo ogenj pod nadzorom. Če imamo otroke ali domače ljubljenčke, je nujno, da podstavek postavimo tako, da jim je podstavek nedosegljiv.
 6. Ko svečka dogori, jo pustimo na podstavku. Sedaj prižgemo žajbljev šopek in lovorov list, vendar plamen kmalu nežno upihnemo, tako da se iz zelišča nežno suklja dim, ne smejo p goreti s plamenom.
 7. Ponovno obhodimo celoten prostor, po dolgem in počez, ga obkrožimo ob stenah, še posebej dolgo se zadržujemo po kotih in jih res dobro »prekadimo«.
 8. Ko se zelišča nehajo dimiti, podstavek ponovno postavimo v središčni prostor. Tokrat ga bomo tukaj pustili 24 ur.
 9. Po 24 urah vzamemo podstavek. Sol in morebitno embalažo od svečke zavržemo, cvetlice in zelišča pa stresemo v tekočo vodo. Podstavek temeljito operemo z vročo vodo.
 10. V mislih se zahvalimo za podporo pri energijskemu čiščenju. Nadaljujemo z rednim (dnevnim) vzdrževanjem stebra sebi in prostoru, kjer bivamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar